В Організації Об’єднаних Націй звернулися із закликом до Російської Федерації припинити практику викрадення людей в окупованому Криму.

Відповідна заява з’явилася на сторінці моніторингової місії ООН з прав людини в соціальних мережах.

В ООН обурені незаконною практикою Росії щодо насильницьких зникнень людей на тимчасово окупованому півострові. Країна-агресорка повинна притягнути до відповідальності винних у зникненні громадян.

Також в організації закликали встановити долі осіб, які зникли безвісти на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, починаючи з 2014 року. Їх сім’ї повинні отримати правовий захист.

Місія ООН задокументувала в Криму 43 випадки насильницьких зникнень. Жертвами викрадень стали чотири жінки та 39 чоловіків.

Людей піддавали тортурам з метою змусити надати необхідні свідчення проти інших осіб або ж щодо себе. Це помста окупантів за позицію або ж політичну приналежність людей. Досі зниклими безвісти вважаються 11 осіб.

Як писав «Вголос», Росія продовжує активно перетворювати окупований Крим на міліарну базу для контролю над Азовським та Чорним морем. Через дії РФ існує загроза не лише Україні, але й іншим державам Європи.

ІА "Вголос": НОВИНИ