У командуванні операції Об'єднаних сил заявили, що станом на сьогодні жоден із командирів військових частин зі складу ООС не затриманий і під вартою не перебуває.

Відповідна заява була опублікована на сторінці відомства у Facebook.

«На сьогодні жоден із командирів військових частин зі складу Об'єднаних сил не затриманий і під вартою не перебуває. Командування Об'єднаних сил рішуче налаштоване щодо подолання контрабанди як явища та наголошує про дію беззаперечного правила: »Закон — один для всіх!«, — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що за наказом командування ООС оперативним підрозділи ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях вживають заходів щодо недопущення незаконного перетину через лінію розмежування товарно-матеріальних цінностей.

Повідомляється, що у грудні 2018 року зазначений підрозділ зі складу Об'єднаних сил виявив механізм переміщення цигарок через лінію зіткнення в районі населеного пункту Трьохізбенка Луганської області й упродовж грудня-січня правоохоронці провели заходи щодо документування та збору доказів зазначених злочинних дій.

»17 січня під процесуальним керівництвом прокуратури зі спеціалізованим підрозділом СБУ зі складу Об'єднаних сил і за участю слідчого Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Краматорськ (якого було залучено у самому кінці зазначеної правоохоронної операції) було здійснено затримання осіб, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні зазначеного злочину", — йдеться у повідомленні штабу.

В ООС додали, що в подальшому усі матеріали справи, зібрані правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, були передані слідчому Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, раніше на сайті ДБР з'явилась інформація про те, що оперативного працівника контррозвідки СБУ та командира військової частини затримали під час одержання хабара в 2 500 доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ