Зазначається, що проросійські представники окупаційної адміністрації не дотримується зобов'язань щодо безпечного функціонування гуманітарних дорожніх коридорів.

Про це повідомила прес-служба Операції об'єднаних сил.

Зокрема, проросійські найманці цілеспрямовано затримують пропуск людей через гуманітарні коридори, і після закінчення роботи контрольних пунктів пропуску дозволяють великій кількості цивільних громадян

В ООС запевняють, що такі дії несуть потенційну загрозу, оскільки цивільні особи перетинають лінію розмежування в темний час доби.

Залишення на ночівлю великої кількості цивільних осіб в так званій «сірій зоні» може призвести до загострення безпекової ситуації.

Українські прикордонники організували заходи для додаткового оформлення 266 громадян, в тому числі 14 дітей та їх пропуску через лінію розмежування.

Зокрема зазначалося,що було зафіксовано 5 випадків порушень режиму роботи пропускних пунктів проросійськими найманцями, коли коли після 17.00 з тимчасово окупованої території України прибувала значна кількість громадян та автомобілів.

Командування ООС закликає громадян враховувати графік роботи КПВВ в зимовий час задля безпечного перетину лінії розмежування.

Відомо, що КПВВ працюють з 8:00 до 17:00.

Як писав «Вголос», жорстко відстоюватимуть: у РФ зробили сенсаційну заяву щодо російськомовних українців та Донбасу.

ІА "Вголос": НОВИНИ