Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, яким чином Збройні сили України можуть звільнити окупований Херсон.

Про це він розповів в ефірі у Марка Фейгіна напередодні ввечері.

Арестович переконаний, що окупанти не зуміють утримати місто, у них там є два шляхи відступу - через Антонівський міст і дамбу в районі Нової Каховки.

«Чисто логічно там все зрозуміло. Одного разу »пушна тваринка «підбереться до Херсона з обох сторін, з півдня і з півночі де-небудь... і буде створена ситуація, коли »зайчики побіжать« через всього дві »ниточки«, які там є: Новокаховську дамбу та Антонівський міст. А хто його знає, це ж задум командування. Є варіант грохнути ці переправи, не дати переправитися і добити всіх, хто залишився на правому березі. Є варіант дати вийти і зайти »на плечах«. Це складніше, але є різні прийоми і способи. У будь-якому випадку, місто буде звільнено, в цьому можна не сумніватися абсолютно», - зазначив він.

Окупанти, прогнозує він, спробують стати в оборону до середини серпня, але ЗСУ їм цього зробити не дадуть. Так само як і провести фейковий референдум.

Змінити ситуацію на півдні України допоможуть американські РСЗВ Himars. За його словами, п'ять таких установок на херсонському напрямку допоможуть «вирішити питання» з його звільненням за тиждень.

Херсонське угруповання військ РФ, констатує Арестович, «приречене».

Нагадаємо, у ніч на 3 липня у російському Белгороді пролунали «гучні вибухи». У ЗМІ з’явилися перші кадри, на яких було видно дим у місті, а в небі над ним - сліди роботи системи ППО. Губернатор регіону повідомив про загиблих і руйнування, проте не став пояснювати, що саме сталося.

ІА "Вголос": НОВИНИ