Про це побратим Василя Сергієнка Олег Собченко розповів під час прес-конференції.  

Собченко більш оптимістично налаштований на доведення справи до кінця.

«Ніхто не вірив, що будуть знайдені і притягнуті до відповідальності виконавці. Півтора року тому було затримано трьох виконавців, кілька місяців тому – ще двох. Серед них кум Бобова, затриманий Вадим Мельник, екс-керівник служби охорони нардепа і його близький друг, з якими вони знайомі понад 20 років. Йому слідство приписує організацією цього вбивства. І нам вдалося дотиснути суд, щоб його залишили під вартою», - зазначив Собченко.

На його думку, запровадженням журналістської премії пам’яті Василя Сергієнка вдасться привернути увагу до цієї справи журналістської спільноти Черкащини, а потім – і всієї України.

«Завдяки цій премії поінформованість суспільства у справі вбивства Василя Сергієнка може досягти того рівня, на який він заслуговує. Цей конкурс піднімає на щит питання вшанування пам’яті Василя Сергієнка і дає змогу журналістам більш відкрито та чесно писати, не боячись за свою безпеку», - підсумував Олег Собченко.

Як писав «Вголос», сьогодні, 1 липня, стартував конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної сотні Василя Сергієнка.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ