В організмі загиблого критика президента Зеленського та «Слуги народу» Антона Полякова експерти виявили  метадон, слідство розглядає дві версії смерті.

Про це на телеканалі «Україна 24» розповів речник МВС Артем Шевченко.

«Ще не дійшли ніяких висновків, розслідування триває, підозри ще нікому не висунуті. З нових даних єдине, що можна сказати, - що судово-медичні експерти повідомили слідству, що в організмі загиблого, крім невеликої дози алкоголю, є така речовина, як метадон», - сказав Шевченко.

Як зазначається, за його словами, коли саме метадон потрапив в організм, і як це могло безпосередньо вплинути на смерть потерпілого, «буде встановлюватися після глибоких досліджень».

Першою про виявлений смертельний наркотик у крові Полякова повідомила народна депутатка України Галина Янченко.

“Смерть Антона Полякова настала внаслідок реакції алкоголю і метадону (напівсинтетичний наркотичний препарат, заборонений у всіх країнах світу поруч із кодеїном і декстрометорфаном через високу смертність і наркоманію). За моєю інформацією, це показала токсикологія”, – написала вона у соцмережі.

Тим часом депутати у Раді відкрито обговорюють засоби безпеки, які можуть запобігти їх навмисному отруєнню. Про це свідчить оприлюднена переписка у смартфонах. Зокрема, деякі із них вважають, що питну воду тепер найбезпечніше купувати у магазинах. А воду для чаю чи кави треба набирати із крану і не відходити від чайника, поки той не закипить.

Як повідомлялося, вночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі «швидкої», але констатували смерть.

Антон Поляков - підприємець із Чернігова. У Верховну Раду пройшов за списком партії «Слуга народу». Очолював підкомітет з питань дотримання антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

ІА "Вголос": НОВИНИ