Міністр оборони США Ллойд Остін засудив заяви Росії про можливе використання ядерної зброї

Остін наголосив, що передав міністрові оборони Росії Сергію Шойгу попередження про можливі наслідки такого кроку. Про це Остін заявив в інтерв’ю CNN.

«Путіна ніщо не стримує. Як він ухвалив безвідповідальне рішення про вторгнення в Україну, так він може ухвалити й ще одне рішення. Але зараз я не бачу нічого, що б дало мені підстави вважати, що він ухвалив таке рішення», – сказав він.

Остін розповів, що в приватних розмовах із Сергієм Шойгу застерігав не «йти цим шляхом і не поводитися так безвідповідально».

Він повторив, що анексія Росією території України є «незаконною», а погрози Путіна застосувати ядерну зброю – «безвідповідальними».

Як писав «Вголос», українські прикордонники звернулися до росіян, які вже мобілізовані або будуть призвані для війни проти України найближчим часом.

Також додамо, на кордоні правоохоронці затримали очільника Києво-Печерської Лаври Павла Лєбєдя, більш відомого як митрополит Павло. Він намагався вивезти за кордон дороговартісне церковне майно, зокрема цінні ікони.

ІА "Вголос": НОВИНИ