Заводи-виробники зенітно ракетних комплексів у росії зупиняють роботу.

Працівників відправляють у відпустку або ж на війну проти України.

Про це повідомляє головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Виробничі потужності «Ульяновського механічного заводу» (АТ «УМЗ», Ульяновськ) фактично зупинено. «УМЗ» - виробник радіолокаційних систем та засобів протиповітряної оборони ближньої і середньої дальності для сухопутних військ ЗС РФ (ЗРК «Бук», ЗРК «Куб», ЗГРК «Тунгуска»)", - пише пресслужба розвідки.

Заводи зупиняють виробництво через використання великої кількості комплектуючих та електронних компонентів у виготовленні продукції військового призначення. Німеччини була постачальником ВПК, однак після повномасштабного вторгнення Росії до Україна - країна відмовилась від зв’язків з окупантом.

Сьогодні ж керівництво заводу шукає можливість обійти санкції та продовжити постачання через треті країни.

«Працівникам надають вибір: йти у неоплачувану відпустку або підписувати контракт зі збройними силами для участі у війні в Україні. Рекомендована посада - »оператор-навідник« ЗРК »Бук«. Пропонована зарплатня - 50000 рублів на місяць», - додає пресслужба.

 

Раніше «Вголос» писав, що після майже двох місяців запеклих боїв на території України окупаційні війська почали всіляко уникати зустрічі з українськими системами ППО.

ІА "Вголос": НОВИНИ