Бажаючі у кількох містах Саудівської Аравії і Туреччини могли попрощатися з журналістом Джамалем Хашоггі, якого на початку жовтня вбили у будівлі консульства Саудівської Аравії у столиці Туреччини.

Син пана Хашоггі, Самал, приєднався до прощальної церемонії у Джидді. Сотні людей взяли участь у молитві в Мецці і Медіні, а також у Стамбулі, повідомляє ВВС Україна.

Тіла журналіста, вбитого ще 2 жовтня, наразі так і не знайшли.

За словами членів сім'ї Джамаля Хашоггі, символічну церемонію прощання вирішили влаштувати через те, що вже не сподіваються на те, що його тіло буде знайдене.

Наречена загиблого, яка чекала на нього під консульством Саудівської Аравії якраз в день вбивства, каже, що через відсутність тіла і неможливість провести повноцінний похорон змиритися з фактом смерті Хашоггі їй ще важче.

«Якщо хтось помирає, вам просто необхідно побачити їх на власні очі, аби змиритися», – каже Хатідже Дженгіз.

Церемонія прощання з Джамалем Хашоггі пройшла на наступний день після того, як прокуратура Саудівської Аравії заявила, що вимагатиме смертної кари для п'ятьох з 11 обвинувачених у справі про вбивство журналіста.

Загалом розслідування проводиться щодо 21 людини.

За словами генерального прокурора Шалаана бін Раджиха Шалаана, 2 жовтня в будівлі консульства Саудівської Аравії пан Хашоггі отримав смертельну ін'єкцію, після чого його тіло розчленували.

Шалаан також вкотре запевнив, що «спадкоємний принц Саудівської Аравії не знав про злочин».

Нагадаємо, що 2 жовтня журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі вирушив у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі (Туреччина), з якого вже не вийшов.

Влада Саудівської Аравії після тиску з боку США й Європи визнала, що журналіст загинув на території консульства, при цьому назвавши його смерть випадковістю.

У Генпрокуратурі Туреччини розповіли подробиці вбивства журналіста Хашоггі.

ІА "Вголос": НОВИНИ