США не вважають за необхідне запроваджувати візові обмеження проти всіх росіян у зв’язку з війною Росії в Україні. 

Про це заявив офіційний представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі в інтерв’ю російському телеканалу «Дождь», повідомляє «Європейська правда».

За його словами, Вашингтон запровадив обмеження для окремих росіян, оскільки цей інструмент дозволяє притягати до відповідальності російського президента за його дії в Україні та його оточення, членів олігархії, прихальників режиму, які були залучені у війну. 

«Але ми не вважаємо, що притягувати до відповідальності всіх росіян за дії Путіна – це продуктивний захід. Ми вважаємо, що це не потрібно перетворювати у війну зі всім російським народом. Не російський народ потрібно звинувачувати. Це президент Путін і його кабінет, його режим насаджують цю незаконну і безпричинну війну в Україні, і самі росіяни не повинні в результаті цього страждати», – сказав Кірбі.

Нагадаємо, за підсумками обговорення 31 серпня міністри закордонних справ ЄС вирішили повністю зупинити угоду про спрощення візового режиму з РФ і доручили Єврокомісії подумати, що робити з мільйонами чинних віз росіян.

Президент Володимир Зеленський хоче, щоб заборона на видачу віз росіянам увійшла до 8-го санкційного пакету ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ