Близько 60 могил бійців Української Галицької Армії та Січових стрільців знищив цієї ночі вандал  на місцевому кладовищі у Стрию Львівської області.

Про це «Вголосу» повідомив начальник Стрийського районного управління поліції Андрій Коцур.

За його словами, до правоохоронців сьогодні над ранок  зателефонував охоронець кладовища і повідомив, що на місцевому цвинтарі хтось розбиває могили.

Полісмени, які приїхали на виклик, побачили перекинути сміттєві баки, розкидані вазони та повалені хрести. Сам зловмисник  вже розхитував хрест на могилі поховань воїнів Січових Стрільців.

Це виявився 20-річний місцевий мешканець. Хлопець перебував у стані наркотичного та алкогольного сп'яніння. Свої дії він пояснити не зміг.

Нагадаємо, як уже повідомляв "Вголос",  нещодавно у Львові студентки гучно святкували день народження на території Меморіалу Героям Небесної сотні. Тепер їм загрожує обмеження волі від трьох до п’яти років за статтею 297 Кримінального кодексу України ст.2 «Осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, а також осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації або іншої держави, визнаної Верховною Радою України агресором, учасників Революції Гідності, борців за незалежність України у XX столітті».

ІА "Вголос": НОВИНИ