Правоохоронці в Тернопільській області зупинили діяльність ботоферми, яка дозволяла реєструвати анонімні облікові записи для поширення ворожого контенту.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що житель Тернополя у своїй квартирі організував роботу апаратно-програмного комплексу, який використав потужності близько 30 тисяч сім-карт для реєстрації великої кількості облікових записів.

За словами старшого інспектора з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області Романа Свірського, з фейкових аккаунтів у соцмережах поширювали неправдиву інформацію та протиправний контент, у тому числі й на вебресурсах, заборонених на території України.

«Зокрема дописи й коментарі містили прокремлівські наративи, виправдання окупації українських територій, пропаганду війни, дискредитували захисників України або представників органів влади», - розповіли правоохоронці.

Під час обшуку було вилучено близько 30 тисяч сім-карток, 29 GSM-шлюзів, а також комп'ютерна техніка, яка підтримувала цілодобову роботу комплексу.

За цим фактом порушено кримінальне провадження. Фігуранту загрожує 8 років ув'язнення. Слідчі дії тривають.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ