У Тернополі завершили будівництво дворівневої дорожньої розв’язки на Гаївському перехресті. Новий Гаївський міст став частиною міжнародної траси й найбільшою дорожньою розв’язкою на території Західної України.

Про це повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш у фейсбуці.

З державного бюджету на будівництво Гаївського мосту виділили 190 млн грн. Наголошується, що це є знаковий об’єкт, що несе покращення інфраструктури та безпеку для громадян.

Конструкція дворівневої розв’язки містить два шляхопроводи та 6 смуг для руху, розміщених на одному рівні з під’їзними шляхами.

70% транспорту, який рухається розв’язкою – транзитний, адже тут проходить траса М-12 «Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка», що з’єднує Схід і Захід країни.

Розвиток інфраструктури буде продовжено. Планують збудувати нову об’їзну, яка сполучатиме міжнародні траси М-19 і М-30.

Нагадаємо, поки в Тернополі, населення якого становить приблизно 216 тисяч осіб, вже готова нова транспортна розв’язка, при чому найбільша на Західній Україні, у Львові, з населенням в понад 720 тисяч осіб, за найближчі 5 років ситуація на дорогах не зміниться.

Чому розв'язання транспортного питання залишається нездійсненною місією для львівських чиновників та як бути водіям приватного транспорту найближчим часом? Читайте в матеріалі «Вголос».

ІА "Вголос": НОВИНИ