Внаслідок масштабної лісової пожежі, що охопила район Манавгат в турецькій провінції Анталія, загинула щонайменше одна людина, ще шестеро осіб госпіталізовані.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News із посиланням на міністра сільського і лісового господарства країни Бекіра Пакдемірлі.

За його словами, багато людей нині вже виписані з лікарень після отруєння димом від пожежі, втім, ще шестеро залишаються в медзакладах.

«Вогонь ще не вдалося повністю взяти під контроль», - заявив урядовець.

Він додав, що наразі вогнем охоплено 600 гектарів землі, причому, згідно з прогнозами, ця площа, ймовірно, збільшиться втричі чи вчетверо.

Міністр зазначив, що лісові пожежі розповсюдилися також на провінції Адана та Мерсін.

Загалом до їхнього гасіння залучено близько двох тисяч людей, в тому числі 412 пожежників, літак, 19 вертольотів та 103 пожежні машини.

Додамо, що вдень, 28 липня, лісова пожежа, що почалася в районі міста Манавгат в турецькій провінції Анталія, перекинулася на житлові райони.

Пожежа спалахнула в найближчому лісі відразу в чотирьох місцях на тлі 40-градусної спеки. Полум’я швидко поширилося через сильний вітер. Вогонь зачепив житлові будинки.

Мер Анталії Мухіттін Беджек сказав, що це найбільша пожежа, яку йому доводилося бачити. Він вважає підозрілим, що вогонь спалахнув одразу в чотирьох місцях. З цього приводу буде проведено розслідування.

Раніше влада Анталії запевняла, що пожежа в районі Манавгата ніяк не загрожує безпеці туристичних об’єктів. 

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ