У селі Погоня 24 липня, у монастирі Успіння Матері Божої УГКЦ, відбудеться перший з’їзд чоловіків. Захід приурочений до «Року святого Йосифа», який відзначає Католицька Церква. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

За словами голови Комісії у справах родин і мирян Івано-Франківської Архиєпархії о. Юрія Прилепського, у Церкві є багато різних спільнот. Переважно це жіночі, молодіжні, родинні спільноти, а от чоловічих об’єднань бракує.

"І якраз у цей рік, коли Церква хоче показати у святому Йосифові приклад кожному чоловікові і батькові, хочемо наголосити, що чоловіки також повинні об’єднуватися у свої спільноти, які б діяли при кожній парафії», – каже о. Юрій.

Однією з таких спільнот в Івано-Франківській архиєпархії є спільнота «Лицарів Колумба», діяльність якої поблагословив Митрополит Володимир Війтишин.

«Саме під час цього Першого з’їзду чоловіків у Погоні ми хочемо показати приклад святого Йосифа, як доброго, досконалого чоловіка і батька. Також хочемо для всіх присутніх презентувати спільноту «Лицарів Колумба», щоб чоловіки на своїх парафіях також об’єднувалися у такі спільноти», – пояснює о. Юрій.

27 жовтня 2019 року глава УГКЦ Святослав Шевчук благословив діяльність в Україні американської організації «Лицарі Колумба».

Довідково. «Лицарі Колумба» були засновані американським католицьким священиком ірландського походження отцем Майклом Макґівні в Нью-Гейвені, штат Коннектикут, США.

Отець Майкл Макґівні чітко бачив проблеми, з якими стикалися католики та Церква на американському континенті в другій половині ХІХ століття: антикатолицизм, упередженість щодо інших національностей, безробіття, брак соціального забезпечення і рання втрата годувальника сім'ї.

У отця Макґівні зародилася ідея створити організацію католицьких чоловіків, які б об'єдналися для того, щоб допомагати один одному в часі хвороби чи смерті, завдяки чому їхні жінки і діти уникнули б злиднів, укріпляти себе і інших у вірі, зміцнювати сім'ї і родинне життя, стати сильними опорами священиків і єпископів, служити Церкві і суспільству, допомагати найбільш потребуючим у громаді.

ІА "Вголос": НОВИНИ