У Дніпропетровській області поблизу Дніпра компанія «Сади Дніпра», заснована українським підприємцем Вадимом Єрмолаєвим, будує холодильний комплекс для зберігання яблук.

Про це повідомляє Build Port.

Як зазначається, загальна площа комплексу складає 20 тис. кв. м. і вміщує понад 19 тис. тонн яблук.

Згідно з інформацією, у листопаді минулого року вже ввели в експлуатацію перші десять камер сховища.

Наголошується, що цей холодильний комплекс має стати не лише найбільшим в Україні, а й найсучаснішим. Завдяки застосовуваним інноваційним технологіям контролюватимуться всі біохімічні процеси в яблуці, а його свіжість зберігатиметься цілий рік.

Сховище має регульоване газове середовище, що дає можливість контролювати температуру та вологість у камері, регулювати вміст кисню і вуглецю, а також абсорбувати етилен.

До того ж системою можна керувати за допомогою звичайного смартфону з будь-якої точки світу.

Система зберігання вимагає, щоб холодильні камери були герметичними. Відтак при будівництві вперше застосували технологія суцільної герметизації стиків сендвіч-панелей нідерландської фірми RibbStyle.

Запуск сховища на повну потужність суттєво розширить потенціал української продукції на закордонних ринках.

За словами генерального менеджера компанії "Сади Дніпра" Олександра Пахно, проект засвідчить, що Україна може постачати яблука високої якості в будь-яку точку світу. Будівництво всього холодильного комплексу мають намір закінчити 2020 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ