Українські воїни ліквідували російського пілота вертольота Аскара Робортдінова.

Про це повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан. 44-річний окупант, який приїхав до України «захищати руський мір», повернувся додому до Башкирії в цинковій труні.

Пілот вертольота майор Аскар Робортдінов зробив «крок доброї волі» - офіційно денацифікувався та демілітаризувався", – написав він.

Місцеві башкирські сайти уточнюють, що поховали «денацифікованого» носія «руського міра» Робортдінова 9 серпня. Інформація про життєвий шлях окупанта – скупа: йому було 44 роки, після закінчення середньої школи вступив до військового училища в Уфі, після - продовжив навчання в Сизрані.

З 2000 року служив в окупаційній армії РФ і, не виключено, скоїв військові злочини не лише в Україні, а й в інших країнах, куди Росія принесла війну, смерть та руйнування.

Окупант, який брав участь в агресії проти України та вбивстві українців, на думку його земляків, «за роки військової служби дуже трепетно ставився до питань честі, був вимогливий до себе, залишаючись захисником Батьківщини».

Завдяки ВСУ після окупанта залишилася лише поганої якості фотографія в жалобній рамці та чергова заява уфимського чиновника про те, як країна-агресор пишається «героєм».

Нагадаємо, окупанти намагаються відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски, бойові дії тривають. Також вони вели наступ в напрямках Мінеральне – Авдіївка та Спартак – Авдіївка, але зазнали втрат і відійшли.

ІА "Вголос": НОВИНИ