У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який вимагає посилити покарання за незаконний виїзд за межі України у період воєнного стану.

Про це йдеться на сайті Парламенту, пише РБК-Україна.

Так, в Україні хочуть осіб, які незаконно поїхали закордон під час війни, ув'язнити на 15 років.

Зокрема, пропонується доповнити Кримінальний кодекс статтею 332 (3), згідно з якою незаконний виїзд з країни під час воєнного стану або особливого періоду поза пунктами пропуску або з використанням підроблених документів каратиметься позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Ті самі дії, які вчиняють військовозобов'язані, резервісти, особи, які підлягають мобілізації, а також народними депутатами та представниками інших органів влади, працівниками правоохоронних органів, суддями та прокурорами каратимуться позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без.

За повторні порушення або вчинені групою осіб пропонується карати позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна або без.

А якщо незаконний перетин пов'язаний з насильством або застосуванням зброї, то буде загрожувати від 10 до 15 років колонії з конфіскацією майна або без.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ