Директор соціологічної студії «Український барометр» Віктор Небоженко пояснив, чому українці схильні голосувати за «старих» політиків.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Тут існує дві проблеми. Перша – це криза націонал-демократичного руху в Україні. Ми поступово від легендарного В’ячеслава Чорновола через «Нашу Україну» опустились до того, що сьогодні націонал-демократію експлуатують різні політсили. Тобто, грубо кажучи, в Україні зникла єдина політична сила, яка 20 років сиділа в головах населення, а всі інші політичні проекти дуже маленькі та слабкі», - розказав Віктор Небоженко.

«Друга причина має більш широкий контекст. Я маю на увазі деградацію українського виборця, який регулярно бере участь у виборах і вже навіть не вважає їх чимось принциповим. Одним із наслідків цього явища є жахливе розповсюдження комерційних схем підкупу виборців, які існують буквально по всій країні. Звідси й повний провал соціології, яка не може правильно підрахувати результати. До того ж, соціологи стали активними пропагандистами тих чи інших політичних сил», - додав експерт.

«Ось такі обставини і призводять до деградації самого інституту виборів як методу пошуку достойних політиків і до деякого абсентеїзму, тобто небажання брати участі у політиці. Це не лише криза нашої держави, органи якої ми постійно критикуємо, а й криза всього українського суспільства. Але цей процес є тимчасовий, хоча і дуже болючий», - підсумував він.

Читайте більш детальну інформацію у статті: «Аби гірше не було»: чому українці голосують за «старих» політиків?

ІА "Вголос": НОВИНИ