На війні проти України знайшов свою смерть російський полковник Поляков Сергій Юрійович.

14-а окрема бригада спеціального призначення ЗС РФ (в/ч 74854), якою він командував, бере участь у злочинній «спеціальній військовій операції» з перших її днів.

Окупанта було ліквідовано 2 лютого 2023 року. Разом із ним «задвохсотився» щонайменше ще один російський військовослужбовець – Мариков Іван Сергійович. Відповідні дані в російських соцмережах знайшов Necro Mancer і поділився інформацією у Twitter.

З ним загинув ще як мінімум один військовий. Тобто, напевно, наші кудись дуже добре влучили, – припустив OSINT-аналітик InformNapalm Антон Павлушко.

Зазначимо, що 14-а ОБрСпП із Хабаровська вважається дуже елітною в російській армії. Вона підпорядкована ГУР РФ. Військовослужбовці вказаної бригади мали мінімальні втрати на всіх війнах, крім війни з Україною.

У травні окупанти під командуванням Полякова перебували в Ізюмі Харківської області й околицях міста. Там вони втратили підполковника Альберта Карімова.

Десь у жовтні вони зазнавали втрат на Харківщині, а в жовтні-листопаді – в районі Павлівки на Донеччині, зазначив Павлушко.

Підрозділи 14-ї ОБрСпП також, ймовірно, брали участь у військових злочинах РФ у Київській області на початку великої війни.

Ліквідований Сергій Поляков командував окремою бригадою спецпризначення з 2020 року. 1996-го він закінчив Далекосхідне вище загальновійськове командне училище (Благовіщенськ, Амурська область РФ).

Necro Mancer припустив, що російський полковник, ймовірно, загинув десь у районі Донецька під час нічної «бавовни». Дані не підтверджені.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ