Нещодавно Державна аудиторська служба завершила перевірку Миколаївського морського порту. Про це інформує пресслужба відомства.

У Держаудиті розглянули діяльність порту з 2018 року по кінець лютого поточного року. Служба рекомендує Міністерству інфраструктури ліквідувати торговельний порт.

Перевірка встановила, що за вказаний період не здійснювалось перевантаження вантажу, незважаючи на наявність доходу.

До кінця 2029-2030 років виробничі засоби порту в оренді в приватних операторів. Права на розірвання угоди немає. За державним майном, яке передали в оренду, ніхто не стежить.

За останні два роки майже у 4 рази збільшились борги перед кредиторами. Наразі заборгована сума перевищує 44 мільйони гривень. Також аудит показав, що Миколаївський морський порт неефективно витрачає кошти. Порт міг отримати 127 млн гривень, однак не використав власні можливості.

Читайте більше актуальних новин від Вголосу:

  • Одеські оперативники затримали у Чорноморському порту 13 нелегалів, які намагалися втекти до Німеччини. У правоохоронців була попередня інформація про можливе переміщення групи осіб у вантажівці за маршрутом Карасу (Туреччина) – Чорноморськ.
  • На території ДП «Одеський морський торговельний порт» сталося загоряння плаваючої понтонної майстерні. До гасіння пожежі залучили 12 екіпажів рятувальників.

ІА "Вголос": НОВИНИ