В Україні можуть створити кол-центр для вирішення проблем координації внутрішньо-переміщених осіб на час виборів Президента України.

Про це інформує зкступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб Георгій Тука на круглому столі у Києві.

“Що стосується гарячої лінії, я сьогодні ж буду розмовляти про це. Я тільки вчора проводив зустріч з представниками Громадської ради при Міністерстві. Вона сформована таким чином , що в Громадській раді є представники кожної з областей. Можливо якимось чином я спробую цю ідею трансформувати в діяльність громадської ради напередодні виборчого процесу”, - зазначив чиновник.

Ініціативу створення такого кол-центру висунув глава правління Громадської організації «Українська асоціація акціонерів» Андрій Хілько.

Він запропонував створити кол-центр на рівні Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб за два тижні до дня виборів, 31 березня.

Він пояснив, що цей кол-центр буде відповідати на питання внутрішньо-переміщених осіб.  Він має бути сформований у регіонах та включати громадські організації, члени яких зможуть миттєво виїхати та скоординувати людину до виборчої дільниці і розповісти про права виборців.

Додамо, що вибори-2019: у судах винесли перші рішення про штрафи за правопорушення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ