В Україні можуть переглянути стандарти фотографування на документи.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Як наголошується, тривалий час до Міністерства надходили численні звернення з проблемних питань, які виникають у представників різних віросповідань. Серед іншого йшлося про фото для різноманітних документів. Чинним на сьогодні державним стандартом встановлено, що фотографування для паспортів здійснюється виключно без головних уборів.

"Ми маємо зробити все, аби надати можливість особам, які належать до різних релігійних течій та конфесій, фотографуватися на документи без вразливості їх релігійних переконань. Розв'язання цього питання, у масштабах України, лежить виключно в площині зміни стандартів", – відзначила заступниця міністра МВС Тетяна Ковальчук.

У свою чергу голова Державної міграційної служби Максим Соколюк додав, що МВС разом із ДМС налаштовані на врегулювання проблеми.

За його словами, єдиним шляхом її вирішення є зміна стандарту.

Так, МВС та ДМС звернулося до ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" з проханням переглянути стандарти фотографування на документи – це питання вже включено до плану роботи інституту.

ІА "Вголос": НОВИНИ