Текст закону “Про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про лікарські засоби" щодо заборони продажу лікарських засобів особам, які не досягли чотирнадцяти років (малолітнім особам)” № 1668-IX 7 липня опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України”.

«Реалізація (відпуск) лікарських засобів (у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) малолітнім особам, а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачу — малолітній особі забороняється», - йдеться у документі.

 Як зазначив «Вголосу»  Валерій Веремчук,  голова комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради, прийняття цього закону було на часі.

«Це добре, що неповнолітні особи, які мають недостатньо інформації і розуміння того, як певні ліки можуть на них вплинути – будуть обмеженні в доступі до купівлі лікарських  препаратів. Як на мене, наслідки вживання тих чи інших ліків люди, а тим більше діти,  не завжди розуміють І я сподіваюсь, що це буде черговим бар’єром, щоб продавались лікарські засоби, які містять різні наркотичні  речовини»,- каже Валерій Веремчук.

Згідно з новим законом, особа, яка здійснює торгівлю лікарськими засобами, може вимагати показати паспорт чи інший документ, що підтверджує вік покупця.

Очікується, що заборона на законодавчому рівні продажу лікарських препаратів  дітям дозволить врегулювати на державному рівні ситуацію з неконтрольованим зловживанням  неповнолітніми особами медикаментів  та сприятиме зменшенню кількості випадків суїциду серед дітей та підлітків.

Читайте також:

В Україні заборонили продаж ліків дітям до 14 років

 

ІА "Вголос": НОВИНИ