Євреям треба заявити: якщо ваша поведінка не приносить користі Україні, а й завдає шкоди, зокрема зараз, у час складної ситуації з коронавірусом, тоді можемо порекомендувати вам забрати останки ваших святих з собою на батьківщину.

Про це «Вголосу» розповів кандидат історичних наук Андрій Ніцой.

Він, зокрема нагадав: на території України є могили двох головних святих єврейського народу: у Черкаській та Полтавській області, і у євреїв є обов’язкова традиція відвідування цих місць.

«Тому українці як патріоти своєї, а не чужої землі, повинні ставилися до цього питання дуже прагматично: зробити так, щоб  ситуація із захороненням святих іншого народу в нас працювала на Українську державу та її економіку», - вважає Ніцой.

Так, за його словами, має бути виписаний інструментарій, починаючи від туристичної інфраструктури та економічної теми, але у жодному разі в Україні не має бути жодних єрусалимів.

«У нас може бути тільки Гадяч і тільки Умань – і це українські міста і всі туристи та паломники мають з повагою ставитися до України та українців», - резюмував експерт.

Більше читайте у статті: «Що нам робити з хасидами».

ІА "Вголос": НОВИНИ