В Україні немає загальнонаціонального лідера. Але звідки йому взятися, якщо протягом 30 років ми бачили всіляких пігмеїв при владі – всі президенти України далеко не вражали правлінням.

Про це «Вголосу» розповів доцент Києво-Могилянської академії, політолог, філософ та публіцист Ігор Лосєв.

«Лідер з’являється тоді, коли народ до цього готовий. А в Україні, складається враження, народ за ці 30 років незалежності розклався морально: думати і брати на себе відповідальність не хоче, а все сподівається на месію. Тому нам не опозиція нормальна потрібна, а влада – національна і патріотична», - наголосив філософ.

А обставини для цього більш, ніж ідеальні, вважає Лосєв, бо триває війна, а в таких умовах  кожен народ максимально мобілізовується.

«Хоча, як бачимо, в нас цього не відбулося, і у 2014 році знову повторилася ситуація 1919 року: на фронті жменька українських Героїв воювала за Україну, а в тилу – суцільна зрада і підлість. Тому, коли наш народ буде готовий до появи справжнього лідера, тоді він і з’явиться – обов’язково. А так наш народ, як писав Шевченко, діє за принципом «за шмат гнилої ковбаси хоч рідну матір попроси», - резюмував політолог.

Більше читайте у статті: ««Український» Навальний: добре це чи погано?».

ІА "Вголос": НОВИНИ