В українських водіїв з’явилась можливість замовити індивідуальні номерні знаки для своїх транспортних засобів у режимі онлайн та отримати їх поштою.

Як повідомив у Facebook начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, в Україні запустили повноцінну онлайн-послугу з доставкою ІНЗ в електронному кабінеті водія.

Криклій наголосив, що українцям більше не потрібно кілька разів ходити в сервісний центр МВС і стояти в чергах – тепер кожен може отримати бажаний ІНЗ «Новою поштою». Він покроково пояснив, як це зробити.

Для цього необхідно:

  • Авторизуватися в електронному кабінеті водія на e-driver.hsc.gov.ua.
  • У розділі «Замовлення ІНЗ» підбираєте індивідуальний номерний знак, перевіривши його унікальність і зовнішній вигляд. Якщо бажаний номер не зайнятий, система автоматично розрахує вартість замовлення ІНЗ.
  • Можна вибрати один серед двох можливих способів отримання ІНЗ: доставка у відділення «Нової пошти» або можливість самостійно забрати виготовлені номера в Головному сервісному центрі МВС у Києві (безкоштовно).
  • Наступний етап – автоматичне формування заявки на отримання ІНЗ, яку ви маєте підписати за допомогою власного кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
  • Завершенням процесу отримання послуги є оплата ІНЗ.

Фіксована вартість доставки, зазначена на сайті Головного сервісного центру МВС – 500 грн. Надіслати номери «Новою поштою» обіцяють протягом місяця після оформлення замовлення.

ІА "Вголос": НОВИНИ