Верховній Раді пропонують посилити санкції для водіїв, які порушують ПДР.

Про це пише видання AutoRia.

Зокрема, мова йде про законопроєкт №11029 «Про внесення змін до КУпАП та Закону »Про дорожній рух« щодо посилення відповідальності в сфері БДР».

Ініціатори документу пропонують зафіксувати у законодавстві вимогу використовувати водіями шини згідно до стандартів, ПДР та правил технічної експлуатації. За порушення цієї вимоги передбачено покарання – на перший раз для легкових авто 340 грн.

Для вантажних авто, які надають послуги з перевезень – 1700 гривень. За повторне порушення впродовж 12 місяців року сума істотно зросте - від 3400 до 8500 грн, Також передбачено позбавлення права керування на строк від 3 до 6 місяців, або адмінарешт тривалістю від 5 до 10 діб.

Збільшені розміри штрафів, які планують внести до статті 121 КУпАП, також стосуватимуться низки інших порушень. Ініціатори документу також пропонують запровадити нові методи автофіксації перевищень швидкості. Наразі в Україні існує два пороги перевищення швидкості – на 20 та на 50 км/год. За вище згадані порушення передбачено покарання у вигляді штрафів 340 та 1700 грн відповідно. Автори законопроєкту №11029 хочуть запровадити новий вид контролю – середньої швидкості.

Окремо в законопроєкті передбачено розширення сфери дії автофіксації порушень. Окрім «середньої швидкості» спеціальне обладнання буде «ловити» за:

  • проїзд на заборонний сигнал світлофора;
  • порушення правил зупинки і стоянки;
  • порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних ТЗ;
  • порушення встановленої для ТЗ заборони виїзду на смугу зустрічного руху;
  • порушення правил руху через залізничний переїзд;
  • порушення встановленої для ТЗ заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками.

ІА "Вголос": НОВИНИ