Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 листопада збільшує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 19,6% - до 7033,2 грн з 5878,8 грн за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

При цьому максимальні ціни для промспоживачів з 1 листопада будуть збільшені на 18,6% - до 7755,6 грн з 6549,6 грн за тисячу кубометрів газу.

Така зміна обумовлена ​​зростанням цін на газ на європейському ринку, звідки Україна імпортує газ. Так, ціни на газ на європейських хабах з поставкою в листопаді перевищують поточні майже наполовину.

Як відзначили в компанії, цінові пропозиції «Нафтогазу» диференційовані залежно від обсягів закупівлі та умов оплати. Якщо покупець не має заборгованості перед «Нафтогазом» або буде купувати не менше 50 тисяч кубометрів газу на місяць, то для нього встановлюється мінімальна ціна. У всіх інших випадках застосовується більш висока ціна. Всі ціни вказані з урахуванням ПДВ.

Нагадаємо, що уряд України планує завершити переговори про транзит газу з РФ до 2020 року. Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

ІА "Вголос": НОВИНИ