Про це у Львові, у Національному університеті «Львівська політехніка» розповіла керівник Української служби «Голосу Америки», головний редактор, ведуча, експерт із питань України, Східної Європи та свободи слова на пострадянському просторі Мирослава Гонгадзе, передає кореспондент «Вголосу».

«Дуже часто бачу, як українські журналісти стають інструментами російської пропаганди, використовуючи інформацію з російськомовних джерел, – зазначила вона. – Проте західні журналісти, які не мають часу перевіряти інформацію та не розуміють, що насправді відбувається в Україні, також використовують доступні російські ресурси. Таким чином і вони стають інструментами пропаганди. А це є величезною небезпекою».

За її словами, серйозний вплив, зокрема на журналістське та інтелектуальне кола у США має Russia Today. Захід ж поки не знайшов ефективного методу боротьби з цим «явищем».

Розповіла Мирослава Гонгадзе і про місце українських мас-медіа на мапі впливовості ЗМІ світу, Українську службу «Голосу Америки», її діяльність у сфері донесення достовірної інформації про американсько-українські відносини. Зокрема, акцентувала на детальній перевірці інформації та її джерел у службі.  

Також розповіла про основні відмінності між медіа в США та Україні. «В українських ЗМІ немає чіткості формулювання матеріалів. Дуже часто журналісти будують висновки матеріалів на основі власного уявлення про подію. В Америці дуже чітко розділяють інформаційні матеріали та власне бачення подій журналіста», – резюмувала Мирослава Гонгадзе.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ