Експерти прогнозують зростання цін на макарони в Україні через блекаути, подорожчання борошна та дефіцит кадрів.
Про це йдеться в матеріалі “Telegraf”.
На тлі подорожчання борошна, блекаутів та кадрової нестачі макаронні вироби в Україні можуть здорожчати на 3–10%, попереджають експерти.
Експерти називають три головні чинники здорожчання:
-
Подорожчання борошна — за рік воно зросло близько на 10%, особливо дефіцитного борошна для макаронів.
-
Електроенергія та блекаути — робота на генераторах підвищує собівартість продукції, хоча вплив на загальні ціни не критичний (приблизно +1%).
-
Кадровий дефіцит — нестача водіїв та робітників змушує підвищувати зарплати, що теж відображається на кінцевій ціні.
ІА "Вголос": НОВИНИ