Українські розробники представили новий зразок електронне посвідчення військовослужбовця, що прийде на зміну всім паперовим військовим документам.

Як повідомили в компанії «Автор», унікальність і цінність цього посвідчення у захищеності від доступу будь-яких «зацікавлених» осіб. Інформацію із захищеного чипа карти можна зчитати лише за допомогою спеціального застосунку, що надає додатковий рівень конфіденційності та безпеки.

Навіть, якщо наш боєць потрапить в полон – ворог не зможе за цією посвідкою потрапити в жодну з систем, оскільки доступ до них відбувається не просто по картці, а ще й за паролем одночасно.
 
"Електронне посвідчення військовослужбовця надійно зберігає всю інформацію в пам’яті чіпу замість сотень довідок, посвідчень та інших паперових документів і вже успішно використовуються у сфері державних та силових структур України.
Електронні носії ключів з двофакторною авторизацією на базі яких створено посвідчення військових допоможуть в оперативному наданні медичної допомоги та ідентифікації поранених. Окрім того, у захищеному чипі посвідки зберігають повну інформацію про військовослужбовця, включаючи військовий квиток, посвідчення про відрядження, медичну карту та інші документи", – зазначають в компанії.
 

Враховуючи цифровізацію України та перехід на електронний формат діяльності – посвідчення військовослужбовця позитивно вплине на швидкість процесів та якість послуг, які отримують українські військові, стане важливим інструментом для спрощення мобілізаційних процесів, проходження військово-лікарняної комісії, поставання на облік та дозволить поєднати декілька баз даних і спростити роботу ТЦК, зменшити тиск на військовозобов’язаних.
 
У майбутньому такі електронні документи зможуть знайти застосування в широкому спектрі сфер, включаючи лікарні та обслуговування людей із хронічними захворюваннями. Розробники підкреслюють, що ця технологія може стати важливим кроком вперед у забезпеченні захисників нашої країни передовими рішеннями та інноваціями.
 
"Ми не просто робимо ідентифікаційні документи, а захищаємо від ока ворога інформацію про наших захисників. Нашу картку можна зчитати лише за допомогою спеціального застосунку. Тобто вона багатофункціональна і може використовуватися не лише як військовий квиток чи медична картка, а і в системах інформаційного доступу, електронного підпису, документообігу тощо", – зазначив Микола Сакович, Генеральний директор компанії «АВТОР».

ІА "Вголос": НОВИНИ