Селяни у Путильському районі, що у Чернівецькій області, створили кооператив та почали імпортувати в Ізраїль та США гриби з України.

Про це пише Національний Промисловий Портал.

Голова кооперативу Сергій Терен розповів, що мешканці створили кооператив завдяки проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». На свій проект отримали $25 тис. для закупівлі обладнання.

«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.

Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.

«Продаємо гриби через Інтернет-магазин і відправляємо у різні регіони України. Півлітрова банка маринованих грибів коштує сто гривень, сушені гриби, фасовані у півлітрову пластикову банку коштують від 50 гривень. Уклали контракти із торговельними українськими мережами. Також маємо контакти з фірмами, які продають нашу продукцію за кордон. Тож наші гриби їдуть до Канади, Америки, Ізраїлю, Польщі та Італії», - розповів підприємець.

За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, де за сезон заробляють й сто тисяч гривень.

Нагадаємо, в Україні суттєво зросло виробництво іграшок.

ІА "Вголос": НОВИНИ