Про це повідомляють експерти компанії Pro-Consulting, пише UBR.
Основними причинами такої тенденції є:
- підвищення цін на сировину;
- підвищення цін на енергоносії;
- націнки виробників.
На характер споживання на ринку пасок впливають також сімейні традиції.
Багато українських господинь випікають святкові паски самостійно за унікальними рецептами, що передаються з покоління в покоління.
Крім того, вартість домашньої випічки більш прийнятна, ніж ціни на «магазинну» продукцію.
Крім того, українці все частіше купують готові паски в Інтернеті. Онлайн-замовлення досить зручні і дозволяють економити.
Саме завдяки цим 2 факторам дана тенденція зараз набирає обертів у сегменті.
У 2014-2016 році обсяги виробництва пасок в Україні скоротилися через вплив відразу декількох факторів, основними серед яких стали зниження доходів населення і, відповідно, купівельної спроможності, девальвація національної валюти, а також анексія Криму та війна в східному регіоні країни.
Так, у 2014 році було вироблено 2,1 тис. тонн пасок, в 2015 році – 1,9 тис. тонн і в 2016 році – також 1,9 тис. тонн.
Крім того, для вітчизняного ринку пасок характерні ті ж тенденції, що і для всього сегменту хлібобулочних виробів.
Одна з них – висока частка тінізації, пов'язана з ринковими особливостями і урахуванням продукції на ринку.
ІА "Вголос": НОВИНИ