Про це повідомляють експерти компанії Pro-Consulting, пише UBR.

Основними причинами такої тенденції є:

- підвищення цін на сировину;

- підвищення цін на енергоносії;

- націнки виробників.

На характер споживання на ринку пасок впливають також сімейні традиції.

Багато українських господинь випікають святкові паски самостійно за унікальними рецептами, що передаються з покоління в покоління.

Крім того, вартість домашньої випічки більш прийнятна, ніж ціни на «магазинну» продукцію.

Крім того, українці все частіше купують готові паски в Інтернеті. Онлайн-замовлення досить зручні і дозволяють економити.

Саме завдяки цим 2 факторам дана тенденція зараз набирає обертів у сегменті.

У 2014-2016 році обсяги виробництва пасок в Україні скоротилися через вплив відразу декількох факторів, основними серед яких стали зниження доходів населення і, відповідно, купівельної спроможності, девальвація національної валюти, а також анексія Криму та війна в східному регіоні країни.

Так, у 2014 році було вироблено 2,1 тис. тонн пасок, в 2015 році – 1,9 тис. тонн і в 2016 році – також 1,9 тис. тонн.

Крім того, для вітчизняного ринку пасок характерні ті ж тенденції, що і для всього сегменту хлібобулочних виробів.

Одна з них – висока частка тінізації, пов'язана з ринковими особливостями і урахуванням продукції на ринку.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ