Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин.

«Робота над їх створенням триватиме упродовж 2018-2020 рр. у межах реалізації транскордонного проекту «Світ карпатських розет - заходи із збереження унікальної культури Карпат», - зазначила вона. - Проект має на меті збереження історико-культурної спадщини, зокрема традицій, звичаїв, обрядів, ремесел, музики, архітектури Карпатського регіону.  Розмір гранту ЄС складає  майже 1,4 млн євро».

Також, за її словами, у межах проекту здійснюватимуть  значну просвітницьку, планувальну та промоційну роботу. Проект втілюватиметься 11 партнерами з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей та Підкарпатського воєводства.

Нагадаємо, на Львівщині втілять у життя 10 транскордонних проектів на суму понад 6,5 млн євро. Упродовж 2018-2020 рр. кошти спрямують на реалізацію інвестиційних заходів зі збереження пам'яток історико-культурної спадщини у Підкамені, Уричі, Раві-Руській, Сколе; природоохоронні проекти у Червонограді, Східниці, Добромилі, Сокальському районі та Яворівському національному парку.

ІА "Вголос": НОВИНИ