Німці вслід за французами підтримали ідею «школи без ґаджетів» і ще з вересня 2018-го на законодавчому рівні заборонили школярам користуватися стільниковими телефонами як під час уроків, так і на перервах, адже вважають, що ґаджети шкодять розвитку дітей. Деякі українські школи вирішили також провести такий експеримент, щоб перевірити, чи це справді так.

Перед початком уроків діти прямують до класу, щоб покласти свій стільниковий телефон до спеціального боксу.

Світлана Фесенко, директор школи, запевнила: «Деякі країни вже пройшли через цей бум мобільних телефонів і побачили, наскільки зменшується спілкування дітей між собою». Щоб таке спілкування розвивалося, учні залишаються без телефонів і на перервах. Для розваг у коридорах їм облаштували ігрову зону, зазначається у повідомленні. 

«Ми намагалися якось допомогти вчителям справитися з проблемою телефонів: пошукали досвід інших країн, інших шкіл. Так і народилася ця ідея», — пояснила мати школяра Олена Корольчук.

Франція є однією з країн, які мають відповідний досвід. З вересня 2018 року там учні більше не можуть користуватися смартфонами. І не лише під час занять, як це було останні вісім років, але й на перервах та під час обіду. Так уряд намагається захистити мільйони дітей від телефонної залежності.

А ось у Німеччині така заборона діє поки що лише в Баварії, проте уряд хоче ввести заборону і по всій країні — 90 % населення підтримує цю ідею. Психологи наголошують: щоб вчитель і директор не були таким собі поганим поліцейським, який відбирає телефон, спершу потрібно попрацювати з батьками, щоб вони пояснювали дітям, що телефон не є розвагою.

ІА "Вголос": НОВИНИ