Суттєві моральні зрушення не відбуваються в Україні, бо ми не покарали Велике Зло, яке десятиліттями  панувало на нашій землі, – комунізм.

Про це сказав публіцист, науковець, керівник громадської організації Науково-ідеологічного центру ім. Д. Донцова Олег Баган.

«Після 1991 р., коли розпався СРСР, в жодній з республік Союзу, окрім країн Балтії, не почалися процеси з системної дискредитації ідей комунізму, всеохопного морального і правового осуду його традицій та учасників, притягнення до відповідальності можливих злочинців. Відтак усі постсовєтські країни поплатилися за це тим, що в свідомості їхніх народів утвердилося загальне переконання: будь-яка злочинність можлива, якщо вона йде від влади, або виправдовується загальним цинізмом в соціумі.

І тоді задіяв вічний закон історії: непокаране зло модифікується, набирає нових форм і поширюється. Тобто, відмовившись у 1991 році від реальної, принципової боротьби із посткомунізмом, ми впустили в наше суспільство безмежні потоки цинізму, безкарності, зухвальства і підлості, плодами яких можемо зараз »втішатися", - наголосив Олег Баган.

Більше можна прочитати за посиланням: Церков все більше, а моралі – менше. Чому?

ІА "Вголос": НОВИНИ