В Україні запрацює спеціальна лабораторія для визначення якості турнікетів. 

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров під час виступу на першому міжнародному Конгресі з військової медицини та ментального здоровʼя.

Відкриття зазначеної лабораторії є частиною планів Міноборони щодо покращення медичного забезпечення українських захисників.

«Лабораторія для визначення якості турнікетів. Ми відкриваємо спецлабораторію, яка буде здійснювати перевірку і сертифікацію турнікетів», – анонсував Умєров.

За його словами, контроль якості цих важливих медичних засобів дозволить гарантувати їх надійність під час надання допомоги пораненим бійцям.

Турнікет – засіб, призначений для зупинки кровотечі на полі бою. Неякісні вироби можуть порватись під час транспортування пораненого або навіть під час накладання. Використання ненадійних турнікетів значно збільшує ризики для життя військових.

Нині ж в Україні не існує державних стандартів якості турнікетів. Але МОЗ вже написало проєкт вимог до виробів, а Міноборони минулого року створило департамент, який має розробити стандарти якості турнікетів.

ІА "Вголос": НОВИНИ