Детективи НАБУ разом з Одеською поліцією та прикордонниками викрили схему незаконного перетину українсько-молдовського кордону військовозобов'язаними громадянами України. "Послуга" коштувала три тисячі доларів

Про це інформує пресслужба НАБУ.

«В ході перевірки Національним бюро інформації про можливе надання неправомірної вигоди службовим особам міжнародних організацій детективи викрили схему протиправного переміщення через державний кордон військовозобов’язаних чоловіків-громадян України».

За $3 тис. організатори схеми пропонували втекти за кордон на автівці з дипломатичними номерами за підробленими документами ООН. Фактично ж українців переправяли до Молдови на транзитній ділянці траси «Одеса-Рені» за підробленими паспортами та номерами машин.

Задіяному у схемі молдованину повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що з початку березня для перетину кордону військовозобов’язаними прикордонників намагалися підкупити 76 разів, при цьому суми запропонованого «винагородження» за незаконний дозвіл покинути країну різняться.

Як писав «Вголос», російські загарбники обстріляли з території рф прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей.

Додамо, україни воїни застосували безпілотні літальні апарати та виявили ворожі установки «Град» на Сєвєродонецькому напрямку.
 
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ