Цьогоріч, як і щороку, в Україні відбувається Національний Конкурс «Молодіжна столиця України». Для того, щоб визначити найкраще місто країни для проживання і розвитку молоді. Серед претендентів – різні українські міста, які подалась для участі в конкурсі.

«Цілі конкурсу - налагодження співпраці між молоддю та місцевою владою поширення кращих практик реалізації молодіжної політики на місцевому рівні, сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді  у містах України», - пояснює у коментарі «Вголос» регіональний координатор конкурсу «Молодіжна столиця України» 2023 року Орест Борис. 

Серед головних завдань конкурсу - поширення кращих практик молодіжної роботи, обмін досвідом та залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях.

Участь у конкурсі беруть міста України, не залежно від кількості мешканців, розміру території чи адміністративного статусу. Заявку заповнюють спільно представники місцевої влади та молодіжного середовища міста, підписує міський голова та представники молодіжних громадських організацій, ініціатив та молодіжні активісти.

Кінцевий термін подачі заявки – до 25 листопада 2021 року.

Нагадаємо, як писав «Вголос», минулого року статус «Молодіжної столиці» України отримав Тернопіль. 

ІА "Вголос": НОВИНИ