Про це інформує прес-служба Міністерства освіти.

Серед них троє випускників духовних закладів Львівщини – Львівської богословської семінарії і Дрогобицької духовної семінарії. Це перші дипломи богослов’я, які визнані Міносвіти в Україні. Раніше випускники цих спеціальностей могли продовжувати навчання тільки закордоном або працювати з ними в межах навчального закладу, де отримали документ.

Окрім дипломів бакалавра, комісія з державного визнання наукових ступенів та вчених звань визнала три дипломи кандидата богословських наук, виданих різними духовними навчальними закладами, а також документ про присвоєння вченого звання доцента, виданого Київською православною богословською академією. Аби отримати дипломи державного зразка, випускники мають подати свої документи на розгляд комісії з державного визнання документів про вищу духовну освіту Міністерства.

Нагадаємо, що Закон України «Про вищу освіту» № 1556-VII, прийнятий у липні 2014 року, передбачає виділення «Богослов’я» в окрему галузь знань. Також закріплено можливість проходження вищими духовними навчальними закладами процедури ліцензування та акредитації освітньої програми за спеціальністю «Богослов’я», створення та діяльності аспірантури та докторантури.

ІА "Вголос": НОВИНИ