Про це повідомив Іван Помітун, професор, заступник директора з наукової роботи Інституту тваринництва НААН в коментарі виданню «Рідне село».

«Однією з останніх новинок є придністровська м’ясна порода. Її створили в Інституті тваринництва Дніпровського державного аграрного університету. Такі ягнята в 4-6 місяців виростають до 35 кілограмів. У річному віці важать 60 кілограмів», – розповів фахівець.

Великі вівці тримають на відтворення, а не на забій. До нього готові в 7-8 місяців.

«Немає поганих порід овець, є погані господарі. Кожну породу створюють спеціально для цілей, на які є попит. Довго в нас у загонах були мериноси, але вони поступово зникли через низький попит на вовну. Тепер усі бігають і шукають її. Через незатребуваність породу поступово перепрофільовують. Молочну в м’ясну або навпаки», – додає науковець.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ