[media=151902,151903,151904] 

Про це повідомили у прес-службі Укравтодору.

«Із Полтавської області ми починаємо втілювати заходи, спрямовані на підвищення безпеки руху, збереження життя людей. Важливим є те, що програму підвищення безпеки на дорогах почали втілювати з районних центрів. Вона включає цілий комплекс заходів, спрямованих на збереження життя людей – організацію безпечних пішохідних переходів, встановлення інженерних спорудження для зменшення швидкості, забезпечення освітлення шляхів та пішохідних переходів», – наголосив керівник відомства Славомір Новак.

У межах трирічної національної програми підвищення безпеки на дорогах «Укравтодор» планує оновити технічні стандарти проектування та будівництва доріг, автоматизувати контроль за швидкістю транспортних засобів, облаштувати 1000 наземних пішохідних переходів із острівками безпеки, освітленням, дорожніми знаками та розміткою, збудувати об’їзні дороги біля населених пунктів. 

Через м. Лохвиця (Полтавська обл.) проходить регіональна автодорога Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин, яка сполучає Сумську та Полтавську області з міжнародною автодорогою М-03 Київ-Харків. Ця дорога має високу інтенсивність руху.

Щодня через місто проїжджає понад 6 тисяч транзитних автомобілів та 3 тисячі місцевих автівок. А система штучного обмеження швидкості, яка змушуватиме водіїв пригальмовувати на в'їзді до населених пунктів та зберігати швидкість не більше 60 км/год.

На об'єкті встановлені сонячні батареї, завдяки яким ця територія освітлюється вночі, а вказівники помітні з відстані кількасот метрів. Дорожні знаки та інші елементи обладнані антивандальним покриттям. Аби водії краще орієнтувалися в темряві, в дорожню розмітку вбудовані світловідбиваючі елементи «котяче око».

Довідка:

Traffic calming measures – це комплекс заходів в країнах Європейського Союзу, спрямований на примусове зменшення швидкості водіїв на в’їздах у населені пункти. В Європі такі заходи безпеки добре себе зарекомендували, адже проїхати обмежувачі руху зі швидкістю понад 60 км/год неможливо. На відміну від таких поширених в Україні засобів обмеження швидкостей, як штучні нерівності (так звані «лежачі поліцейські»), Traffic calming measures не мають негативного впливу на технічний стан автомобіля та не створюють незручностей для пасажирів авто.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ