В Україні планують створити Бюро економічної безпеки, яке має замінити податкову міліцію.

Про це пише «РБК-Україна».

Сьогодні, 3 вересня, нардепи ухвалили у першому читанні відповідний законопроєкт (№3087-д).

Автори документу пропонують розділити сервісну та правоохоронну функцію податкової служби, ліквідувати податкову міліцію, оптимізувати структури та чисельність органів, які ведуть боротьбу зі злочинами у сфері фінансів, і, власне, створити Бюро економічної безпеки.

Бюро буде мати статус правоохоронного органу, а його очільника призначатиме президент за поданням конкурсної комісії, яка подає на розгляд главі держави три найкращих кандидатури.

БЕБ буде спеціалізуватися на проведення заходів із запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття злочинів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави.

Кожного кварталу Бюро має публікувати звіт про свою діяльність на офіційному сайті відомства.

У новому відомстві  зможе працювати не більше ніж 3000 осіб.

Крім того, у законопроєкті зазначається, що в у складі центрального управляння Бюро функціонуватиме підрозділ внутрішнього контролю для попередження, виявлення та відповідного реагування на прояви корупції.

Варто зауважити, що крім ліквідації податкової міліції, автори документу пропонується також ліквідувати підрозділи контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України.

Як писав «Вголос»:

  • Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №2698 “Про надання будівельної продукції на ринку”, що дозволить створити умови для вільного пересування товарів та послуг на європейському ринку.
  • В Україні вирішили створити військово-цивільні адміністрації, які покликані надати умови для забезпечення безпеки та нормалізації життєдіяльності населення у районі відсічі збройної агресії Російської Федерації.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ