СБУ викрила на Херсонщині агентурну мережу ФСБ Росії. Про це інформує пресцентр Служби безпеки.

Слідство встановило, що мережу організував експрацівник регіонального управління СБУ. Зі служби чоловік звільнився в 2014 році. Під час виїзду до РФ його завербували представники російських спецслужб.

Зловмисник створив так звану агентурно-інформаторську мережу. До неї він залучив працівника поліції, місцевої прокуратури, експосадовця облдержадміністрації, співробітник СБУ Херсонської області та посадовця ДСНС.

Служба безпеки також дізналася, хто курував мережу з Росії. Це кадровий російський офіцер Віталій Король. Упродовж 2015-2016 років він воював на Донбасі. Зараз займається питанням України.

Факти передачі та збору інформації вдалося задокументувати. Спецслужбу Росії цікавила закрита інформація щодо особового складу СБУ Херсонщини, військові підрозділи, правоохоронні структури та органи місцевого самоврядування.

За «злиту» інформацію члени мережі отримували грошову винагороду. Під час обшуку в них вилучили велику суму грошей, техніку, російську символіку. Організаторам повідомили про підозру за статтею «державна зрада». Триває слідство.

[media=124115,124121,124127,124135,124141,124148]

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ