У Кабміні заборонили замовляти та виробляти автомобільні номерні знаки, що містять символіку, яка асоціюється з війною Росії в Україні. Зокрема йдеться про літери «Z» та «V».

Про це повідомили в МВС.

У сервісному центрі пояснюють, використання цих знаків має натяк на символіку російського вторгнення. Відтак заборонено використання цих літер окремо, а також у словах, написаних кирилицею, замість «З», «С», «В», «Ф».

Крім того, заборона стосується також написів та зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму чи націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

«На українських номерних знаках не може бути емблем органів держави-терориста та збройних сил Росії: сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, ракетних сил стратегічного призначення тощо», - кажуть у МВС.

Не можна також розміщувати на номерних знаках написи типу «КУZВАС», «ZAПОБЕДУ», «ZAПРАVДУ», але дозволяються надписи типу «VICTORY», «ZORRO», «PIZZA».

21 квітня Кабмін ухвалив постанову, відповідно до якої індивідуальний номерний знак транспортного засобу не може містити символіку вторгнення Росії в Україну.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ