В Україні виявили випадок захворювання сибірською виразкою. В Тернополі у зоокуточку парку "Топільче" загинув поні.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба України.

Як зазначається, регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби під час дослідження патологічного матеріалу виявила «сибірку». На місці виявлення ввели карантин.

Територію зоокуточка дезінфікували, а місце, де жив поні, обпалили вогнем. Інших тварин вакцинували від виразки, а працівникам призначили курс антибіотиків.

Жителів Тернополя закликають не годувати тварин з рук в зоокуточку і не вигулювати поруч собак.

Проби ґрунту і води на території зоокуточка і парку «Топільче» взяли на дослідження, для виявлення наявності там сибірської виразки.

«На сьогодні триває спостереження за здоров'ям тварин зоокуточка. Фахівцями ветеринарної медицини вживаються заходи відповідно до плану. За контактними особами здійснюється медичне спостереження», - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Довідка

Сибірська виразка - гостре зоонозне інфекційне захворювання, яке спричинює запалення лімфатичних вузлів. У людей вона найчастіше перебігає з ураженням шкіри з утворенням специфічного карбункулу, набряку та регіонарного лімфаденіту на тлі гарячки та інтоксикації, рідше з ураженням легеневої, кишкової систем і генералізацією процесу.

Основне джерело інфекції — хворі на сибірку переважно травоїдні тварини.

Нагадаємо, у Львівській області зросте кількість медичних закладів, де прийматимуть пацієнтів, хворих на коронавірус. Так, зараз їхня кількість становить 16.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ