Від початку року в Україні було зафіксовано дев'ять випадків дифтерії — небезпечного інфекційного захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом.

При цьому два останні випадки були зареєстровані впродовж місяця, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"За десять місяців 2018 року в Україні зареєстрували дев'ять випадків захворювання на дифтерію (серед них троє дітей і шестеро дорослих) і 17 випадків захворювання на правець (п'ятеро дітей і 12 дорослих). Єдиний надійний захист від цих хвороб — вакцинація", — зазначили в МОЗ.

У відомстві наголосили, що вакцинуватися проти дифтерії та правця мають не лише діти, а й дорослі. Періодично щеплення треба оновлювати, оскільки імунітет проти цих хвороб зберігається лише близько десяти років.

Дифтерія — гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє в дихальну систему, вона виробляє токсин, який блокує синтез білка в клітинах, у результаті чого виникають важкі функціональні та структурні зміни, іноді несумісні з життям.

Правець — захворювання, що передається при контакті зі спорами бактерій Clostridium tetani, які живуть у ґрунті та кишковому тракті тварин. Можна заразитися правцем при попаданні бруду в рану або поріз, унаслідок укусів тварин або травмування гострими предметами, уламками деревини.

ІА "Вголос": НОВИНИ