В Україні в тестовому режимі запустили роботу Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини сексуального характеру щодо дітей.

Про це повідомляє Міністерство юстиції.

За словами Олени Висоцької,  заступниці Міністра юстиції України, є багато успішних прикладів, як функціонує реєстр педофілів, і що він – дійсно важливий, щоб захистити дітей. Під час створення та запуску реєстру вивчався досвід інших держав – США, Канади, більшості європейських країн, зокрема Норвегії, де функціонує одна з найкращих «в’язничних систем».

"Природою цього реєстру є те, щоб убезпечити, наприклад, навчальні заклади, або лікувальні заклади, або інших людей, які працюють з групами дитячих колективів від того, щоб взяти таку людину на роботу», – наголосила заступниця.

Вона додала, що у реєстру є також інші призначення, що стосуються всієї правоохоронної системи. Доступ до таких реєстрів матимуть всі правоохоронці. 

Наразі реєстр педофілів працює в тестовому режимі. Міністерство юстиції разом з органами прокуратури і суду наповнює його, вивчаючи особові справи засуджених за подібні злочини. Інформація про злочинців буде зберігатися навіть після відбуття покарання.

Станом на сьогодні у цьому реєстрі вже містяться дані про 171 особу, яка була притягнута до відповідальності та відбуває покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх.

Нагадаємо, як писав "Вголос", п
оліцейські Одещини викрили подружжя «педагогів», які вдавалися до сексуального насилля над дітьми, батьки яких приводили малят на дошкільну підготовку. Про цей випадок повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ