В Україні запрацювала інтерактивна карта автобусних маршрутів.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час презентації інтерактивної карти «Мережа автобусних маршрутів», передає прес-служба відомства.

За словами Омеляна, Міністерство інфраструктури системно працює над розвитком ринку автобусних перевезень і створенням найкращих умов для пасажирів та перевізників.

«Сьогодні ми представляємо новий сервіс. Вперше в Україні запрацювала інтерактивна карта »Мережа автобусних маршрутів«. Сервіс враховує інтереси пасажирів, а також сприяє більш прозорій роботі перевізників. Наша мета, щоб подорожі були комфортними, і для цього ми будуємо нові дороги, переходимо в інтерактивні інструменти. Тепер будь-хто зможе чітко отримати інформацію, які компанії і за якими маршрутами працюють в кожному конкретному місті чи селі. Люди отримують можливість спокійно спланувати свою подорож», - заявив міністр.

Та попри це, за його словами, все ще близько 30-40% перевізників працюють у тіні. Міністр вважає, що створення інтерактивної карти буде суттєвим кроком вперед для детінізації вітчизняного ринку автобусних перевезень.

Додамо, що на Полтавщині відкрили першу в Україні ділянку бетонної дороги.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ